Vanlige spørsmål og svar.

Vanlige spørsmål og oppklaringer av misoppfatelser rundt hypnose.

Greit å lese før første time.

En hypnotisør er ikke en magiker og har ingen spesielle krefter. Mange tror at hypnose er humbug og overtro dessverre. Men nyere forskning har avdekket at det er en reel tilstand vi kan sette hjernen vår i ved hjelp av hypnose. Vi håper flere og flere med tiden forstår potensialet i hypnoseterapien og får opp øynene for denne terapiformen siden det aldri vil bli nok av psykologer. Og leger vil jo omtrent ikke snakke om annet en fysiske problemer. En hypnoseterapeut ligger nok mellom en psykolog og en lege og er et ledd i behandlingen av mennesker som har vært oversett så alt for lenge. Så føler du at legen ikke hjelper og virker en psykolog litt drastisk  eller har ikke tid? Du er i trygge hender med meg. Jeg vil ikke behandle noe jeg ikke kan få noe resultat på, det er ingen tjent med. Jeg vil da heller henvise deg videre til en kollega eller tilbake til lege eller psykolog.

Langt de fleste har bare sett det man kaller showhypnose og har derfor en god del forutt-inntatte fordommer. Men om det ikke hadde vært effektivt som behandling så hadde det ikke vært brukt som behandlingsform fra ca 1500 f.kr. heller, og i alle større kriger og kriser siden den gang. Så fungerer gjør det.

Spørsmål klienter kommer med:

 • Sover man når man er i hypnose?
 • Nei, man er bare veldig, veldig godt avslappet og rolig, faktisk så avslappet at verden utenfor kan virke langt borte.
 • Kan alle bli hypnotisert?
 • Ja, alle med normal intelligens og konsentrasjonsevne kan komme i transe tilstand. Det er absolutt noe alle mennesker bør prøve for å bli kjent med seg selv.
 • Er alle like mottakelige?
 • Nei, noen trenger lenger tid enn andre. Graden av mottakelighet kan variere utifra mange kriterier.
 • Er du bevisst det som skjer med deg selv og omgivelsene?
 • Ja, man er ikke omtåket eller ubevisst bare utrolig godt avslappet. Du vil reagere på enhver berøring og alt av plutselige hendelser rundt deg. Faktisk vil du reagere om terapeut skulle begynne å snakke om noe annet enn det du vil, eller har snakket om, før selve hypnosen.
 • Kan jeg påvirkes til å gjøre ting mot min vilje?
  Nei! Prøver noen å påvirke deg slik at det for deg virker støtende eller feil, vil du avslutte transen og åpne øynene. Du har full kontroll.
 • Kan man kommer tilbake til seg selv, av seg selv om noe skulle hende, eller er hynotisøren nødt til å vekke meg?
 • Det finnes ikke noe å kommer tilbake fra, du er ikke borte borte, bare avslappet. Det verste som kan skje er at du sover og man våkner jo da av seg selv etterhvert.
 • Har terapeuten taushetsplikt?
 • Kort og godt Ja, alle mine klienter er beskyttet av loven.
 • Hvor mye utdannelse har du?
 • Spørsmålet burde heller vært hvor mye utdannelse trenger du for å hjelpe et annet menneske? Svar på dette er i prinsippet, «ingen» du må bare ha evnen til å lytte ofte. Men jeg har litt relevant utdannelse også. Se om terapeut.
 • Vil jeg føle meg trygg?
 • Vist du ikke føler deg trygg gjør jeg ikke jobben min, så da kan du bare gå ut uten økonomiske hensyn.
 • Kan jeg ta med ledsager?
 • Ja, det kan du og om du er under 18 år, må du.

All hypnose er selvhypnose. Du er nødt til å ville det selv.

 

Slik fungerer en vanlig time:

Etter ankomst. Du finner kontorlokalet og setter deg på venterom/fellesareal, her finner du registreringspapirer og fyller dem ut. Når det er din tur vil jeg komme ut og hente deg.

Vi hilser og blir kjent. Du setter deg i en behaglig stol og vi fortsetter praten, så  vil jeg begynne med å stille deg en god del spørsmål og gå igjennom dine spørsmål. Faktisk vil nesten halve første timen (30-40 min) være prat, bli kjent, info om forskjellig, bla om hvordan vi gjør selv hypnosen, dine spørsmål, mine spørsmål, dine problemer, hvordan løse dem best mulig mm.

Jeg vil så be deg om å finne deg godt til rette i stolen og ta deg inn i transe eller hypnose vist du tillater det. Du må selv ville det for at jeg skal få det til. Det vil føles som om du ligger og dagdrømmer, men du følger hele tiden min stemme som guider deg gjennom det vi har snakket om på forhånd.

Skulle du sovne vil jeg merke det og forsiktig trekke deg ut av søvnen og inn i en litt mer våken tilstand. Der det er best å jobbe med terapi.

Når terapien er ferdig vil jeg ta deg ut av hypnosen igjen og du vil fult og helt være deg selv igjen på alle mulige måter.

Så tar vi en liten prat om det vi har gjort og du går hjem med en god følelse for fremtiden.

Les også: Les før Behandling

Da håper jeg du har fått besvart noen spørsmål, og vist du har flere ikke nøl med å kontakte meg på mail.