Hva er hypnose?

Hypnose er kort og  godt en fokusert oppmerksomhet der du er avslappet. Man går et lite steg videre ned fra meditasjon vist noen har prøvd det.

Du er i en god hypnotisk tilstand (transe) feks rett før du sovner om kvelden eller rett etter du våkner, verre er det ikke. En dyktig terapeut holder deg på grensen mellom søvn og avslappet våken tilstand for å oppnå best resultat.

Og nei, du er aldri så langt vekke at du ikke kan reagere om noe virker veldig feil for deg. Faktisk så er det værste som kan skje at du sovner, og hva skjer om noen kommer inn i soverommet eller dytter i deg, jo du våkner. Det samme er tilfelle i hypnose.

De fleste som har prøvd det beskriver det som en utrolig avslappende opplevelse og en opplevelse de ikke ville ha vært foruten.

Tenk å oppleve total avslapping både fysisk og psykisk, fred og ro fra alt og alle i din egen indre verden for bare en liten stund i alle fall.

FAKTA

Den generelle definisjonen på en hypnotisk tilstand er en tilstand der den kritiske sansen er midlertidig svekket og sinnet er mer påvirkelig for positive forslag eller påbud.

All hypnose er selvhypnose det er umulig å lede noen inn i hypnose som ikke vil inn i hypnose, det er et samarbeid mellom terapeut og klient fra start til slutt.

Det finnes forskjellige bruksområder til hypnose:  Til show – , terapautisk – og medisinsk.

Langt de fleste kan lære seg å hypnotisere, men bare noen få har en medfødt evne til å hjelpe andre mennesker intuitivt og i tillegg utdanning som terapi terapeut til å gjøre endringer som er bra for den enkelte klient.

For å forstå hvordan hypnose virker må vi dykke inn i forståelsen av hjernen litt.

Det foregår til vanlig en kamp mellom det ubevisste og det bevisste sinn i de fleste tilstander der man vil påvirke en vane eller endre et mønster.

Det bevisste sinn er den delen av hjernen som b.l.a. styrer logikk, tar avgjørelser, analyse, fornuft og viljestyrke, vår bevisste hjernehalvdel er korttidsminnet (RAM).

På den motsatte siden sitter den ubevisste delen og her ligger fantasi, følelser, vaner, mønster, dette er langtidsminne (harddisken).

Når vi fornuftig nok forstår at det ikke er bra for oss å røyke og gjerne vil slutte er dette den bevisste delen som snakker, i den ubevisste delen sitter derimot vanen, mønster og følelse. Kommer det til kamp mellom det ubevisste og bevisste sinnet vinner som regel alltid det ubevisste (harddisken) og du vil fortsette med vanen selv om du prøver å endre med viljestyrke og logikk (bevisst). Derfor er det så vanskelig å endre vaner og mønstere.

Det vi gjør ved hjelp av terapi og transe/hypnose er å få med den ubevisste hjernehalvdelen slik at begge hjernehalvdeler begynner å samarbeide mot felles mål. Da trenger man ikke lenger å bruke så mye viljestyrke og fornuft for å klare å oppnå en varig vane endring eller en varig endret tankegang og sjansen for å lykkes med endringer blir med en gang mangedoblet.

For å si det på en nyere måte: Man må få endret litt på «programmet» på harddisken for å oppnå en varig endring av et mønster.